activiteiten

jan 20 @ 08:45 – 12:30
Theologische academie 2017-2018 @ Grootseminarie | Brugge | Vlaanderen | België

De Theologische Academie biedt een vierjarige lessencyclus aan met de bedoeling het geloof beter te leren kennen.

Er zijn lessen over Bijbel, moraaltheologie, sacramentenleer, liturgie, dogmatiek, spritualiteit, kerkgeschiedenis, kerkelijk recht, kerkleer en wereldgodsdiensten. Er zijn ook enkele lesbeurten pastoraaltheologie.

De cursussen worden gegeven door professoren van het Grootseminarie te Brugge.

In het academiejaar 2017-2018 staan de vakken moraaltheologie, kerkleer, wereldgods- diensten en pastoraaltheologie op het programma.

jan 25 @ 19:30 – 22:00

Wat is bidden? Wat haalt het uit? Een kleine theologie van het gebed.

Regelmatig vermelden de evangelisten dat Jezus zich in gebed terugtrekt. Hij leerde zijn leerlingen bidden met het Onzevader (Lc 11,1). Bidden behoort tot de essentie van het christen-zijn.

Maar wat is bidden eigenlijk? Wat ‘doen’ christenen als ze bidden? Waarom is bidden zo belangrijk? En haalt het wel iets uit? Wat kunnen we allemaal vragen in gebed en wat niet? In drie namiddagen denken we na over deze vragen. Daarmee reiken we stevige fundamenten aan voor een gebedsspiritualiteit die ons leven verrijkt.

jan 27 @ 08:45 – 12:30

feb 3 @ 08:45 – 12:30