activiteiten

ma
okt 23 @ 19:30 – 22:00
Vreugde in en dankzij de Psalmen. Een Bijbelse verkenning. @ Gregoriuszaal Abdij Zevenkerken | Brugge | Vlaanderen | België
inhoudWie gelooft, heeft reden om blijmoedig door het leven te gaan. Niet dat alles koek en ei is, verre van. Maar de vreugde die we kunnen vinden in het evangelie is van dien aard, dat ze ons telkens weer overkomt. Die vreugde is een bron van hoop en van kracht. Er is veel lijden in de wereld. De vreugde die we dankzij het evangelie ontvangen, is de grondtoon waarmee we midden in deze wereld kunnen staan om daarin kleine stapjes te zetten van solidariteit en liefde. Gelovigen zijn op de eerste plaats bezielde mensen. Al de rest volgt daaruit!

Deze grondtoon van de vreugde – één van de gaven van de Geest (Galaten 5,22-23) – komen we natuurlijk niet alleen in het Nieuwe Testament tegen. Ook het Oude Testament legt getuigenis af van de gedrevenheid, de bezieling en de vreugde die God in ons hart legt. Vooral in de Psalmen worden die grondtonen duidelijk hoorbaar.Op maandag 23 oktober zal monnik en kluizenaar Benoît Standaert ons meenemen in die vreugdevolle wereld van de psalmen.Dit zal doorgaan in de Gregoriuszaal van de abdij Zevenkerken, van 19.30 tot 21.00 uur.

Tijdens een tweede avond komt het volgende aan bod:
Het oudste ‘evangelie’ is geen papieren evangelie, maar het evangelie zoals Paulus dat verkondigde lang voordat het eerste van de vier evangeliën het licht zag. De oudste brief van Paulus is gericht aan een groep Jezusvolgelingen in de Griekse stad Tessalonika. Deze brief ademt de vreugdevolle sfeer van het begin! Samen met Jean Bastiaens, directeur van Bijbelhuis Zevenkerken, zullen we deze brief doornemen en ons laten inspireren door dit ‘oudste evangelie’ (1 Tes).Deze avond gaat door op woensdag 15 november in de Gregoriuszaal van de abdij Zevenkerken, van 19.30-21.00 uur.

Organisatie: Bijbeldienst Bisdom Brugge en CCV in het bisdom Brugge
extra infoInschrijven vóór 16 oktober 2017

consultant  Benoît Standaert

locatie (Zoek op google)
Gregoriuszaal Abdij Zevenkerken
Zevenkerken
8200 Sint-andries

data
23/10/2017: van 19:30 tot 21:00
okt 26 @ 19:30 – 22:00
School voor geloofsverdieping

Ben je aan herbronning toe? Wil je leren om je geloof onder woorden te brengen? Wil je daar samen met anderen over in gesprek gaan? Dan is deze vorming helemaal voor jou.

okt 28 @ 08:45 – 12:30
Theologische academie 2017-2018 @ Grootseminarie | Brugge | Vlaanderen | België

De Theologische Academie biedt een vierjarige lessencyclus aan met de bedoeling het geloof beter te leren kennen.

Er zijn lessen over Bijbel, moraaltheologie, sacramentenleer, liturgie, dogmatiek, spritualiteit, kerkgeschiedenis, kerkelijk recht, kerkleer en wereldgodsdiensten. Er zijn ook enkele lesbeurten pastoraaltheologie.

De cursussen worden gegeven door professoren van het Grootseminarie te Brugge.

In het academiejaar 2017-2018 staan de vakken moraaltheologie, kerkleer, wereldgods- diensten en pastoraaltheologie op het programma.

nov 4 @ 08:45 – 12:30

nov 9 @ 19:30 – 22:00

nov 11 @ 08:45 – 12:30

wo
nov 15 @ 19:30 – 21:00
De vreugde van de Tessalonicenzen. Een Bijbelse verkenning. @ Gregoriuszaal Abdij Zevenkerken | Brugge | Vlaanderen | België

Deze avond sluit aan bij de vorming van maandag 23 oktober waarop Benoît Standaert ons meeneemt in de vreugdevolle wereld van de Psalmen.
Organisatie: Bijbeldienst Bisdom Brugge en CCV in het bisdom Brugge

nov 18 @ 08:45 – 12:30